Ontdek de wereld van beleggen op YouTube: tips en trucs voor beginners

19 mei 2023

Ben je nieuw in de wereld van beleggen en wil je graag leren hoe je succesvol kunt beleggen? Maak je geen zorgen, er zijn tal van bronnen beschikbaar om je op weg te helpen, en een van de beste bronnen is beleggen YouTube! Hier vind je een schat aan informatie, tips en trucs om je te helpen slagen in de spannende wereld van beleggen.

De beste YouTube-kanalen om te beginnen met beleggen

Er zijn veel YouTube-kanalen die gericht zijn op beleggen, maar het kan lastig zijn om te weten welke kanalen je moet volgen. Om je te helpen, hebben we een lijst samengesteld met enkele van de beste YouTube-kanalen voor beginnende beleggers. Deze kanalen bieden waardevolle inzichten en adviezen over verschillende aspecten van beleggen, zoals aandelen, obligaties, ETF's en nog veel meer.

Enkele populaire kanalen zijn bijvoorbeeld 'Financiële Vrijheid TV', 'Geldnerd' en 'Beleggen met Bart'. Deze kanalen zijn in het Nederlands en richten zich op de Nederlandse markt. Natuurlijk zijn er ook tal van Engelstalige kanalen, zoals 'Financial Education', 'The Plain Bagel' en 'Investing with Rose'. Deze kanalen richten zich op een breder, internationaal publiek en behandelen een scala aan beleggingsonderwerpen.

Leer van experts en succesvolle beleggers

Het mooie van beleggen YouTube is dat je kunt leren van experts en succesvolle beleggers die hun kennis en ervaringen delen. Dit kan je helpen om beter te begrijpen hoe de markt werkt en welke strategieën je kunt toepassen om winst te maken. Bovendien kunnen deze experts je inspireren en motiveren om je eigen beleggingsdoelen te bereiken.

Handige tips om slim te beleggen als beginner

Als je net begint met beleggen, zijn er enkele handige tips die je kunt toepassen om je kansen op succes te vergroten. Ten eerste is het belangrijk om goed te diversifiëren. Dit betekent dat je je investeringen spreidt over verschillende soorten activa, zoals aandelen, obligaties en onroerend goed. Diversificatie helpt om het risico te beperken en zorgt ervoor dat je niet al je geld verliest als een van je investeringen in waarde daalt.

Daarnaast is het belangrijk om niet al je geld in één keer te investeren. In plaats daarvan kun je overwegen om periodiek te investeren, bijvoorbeeld elke maand een vast bedrag. Dit helpt om het risico van 'market timing' te verminderen, waarbij je per ongeluk op het verkeerde moment koopt of verkoopt.

Veelgemaakte fouten die je als beginner moet vermijden

Er zijn enkele veelgemaakte fouten die beginnende beleggers vaak maken, en het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn zodat je ze kunt vermijden. Een van de meest voorkomende fouten is het nemen van te veel risico. Hoewel beleggen altijd een zekere mate van risico met zich meebrengt, is het belangrijk om niet al je geld in zeer risicovolle beleggingen te steken. Zorg ervoor dat je een evenwichtige portefeuille opbouwt met zowel risicovolle als minder risicovolle investeringen.

Een andere veelgemaakte fout is het negeren van kosten. Beleggingskosten, zoals transactiekosten en beheerkosten, kunnen een aanzienlijke impact hebben op je rendement. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van alle kosten die aan je beleggingen zijn verbonden en kies waar mogelijk voor beleggingen met lagere kosten.

Tot slot is het belangrijk om geduldig te zijn en niet te snel op te geven. Beleggen is een langetermijnstrategie en het kan enige tijd duren voordat je resultaten ziet. Blijf leren, pas je strategieën aan waar nodig en blijf gefocust op je doelen.

cloud-syncearthbullhorn linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram