Ontdek de ING beleggingsfondsen: maak slimme investeringskeuzes!

1 juni 2023

Wil je graag beginnen met beleggen, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? ING biedt een breed scala aan beleggingsfondsen die je op weg kunnen helpen. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van ING beleggingsfondsen en hoe je slimme investeringskeuzes kunt maken.

Wat zijn ING beleggingsfondsen en hoe werken ze?

ING beleggingsfondsen zijn een manier om je geld te investeren in verschillende bedrijven, sectoren en regio's. Door je geld te spreiden over verschillende soorten beleggingen, loop je minder risico en is de kans groter dat je een mooi rendement behaalt. Je kunt al beginnen met beleggen vanaf een klein bedrag en het is eenvoudig om later meer geld toe te voegen aan je portefeuille.

Welke beleggingsfondsen heeft ING? Ze bieden een breed scala aan fondsen, variërend van aandelen- en obligatiefondsen tot themafondsen. Het voordeel van het kiezen voor een beleggingsfonds bij ING is dat je profiteert van de expertise van professionele fondsbeheerders. Zij volgen de markt op de voet en maken beslissingen over welke beleggingen het meest kansrijk zijn.

De voordelen van beleggen bij ING

Een van de belangrijkste voordelen van beleggen bij ING is het brede aanbod van beleggingsfondsen. Hierdoor kun je eenvoudig een goed gespreide portefeuille opbouwen. Daarnaast profiteer je van de kennis en ervaring van professionele fondsbeheerders die de markt nauwlettend in de gaten houden. Bovendien kun je bij ING eenvoudig online beleggen, waardoor het beheren van je portefeuille een fluitje van een cent is.

ING biedt ook de mogelijkheid om periodiek te beleggen. Hierdoor investeer je automatisch iedere maand een vast bedrag in de door jou gekozen beleggingsfondsen. Dit is een eenvoudige manier om vermogen op te bouwen zonder dat je er veel omkijken naar hebt.

Soorten ING beleggingsfondsen om te overwegen

Zoals eerder genoemd, biedt ING een breed scala aan beleggingsfondsen. Hieronder vallen onder andere aandelenfondsen, obligatiefondsen, mixfondsen en themafondsen. Aandelenfondsen beleggen voornamelijk in aandelen van bedrijven, terwijl obligatiefondsen investeren in leningen die door bedrijven of overheden zijn uitgegeven. Mixfondsen combineren aandelen en obligaties voor een evenwichtige spreiding.

Themafondsen richten zich op specifieke thema's, zoals duurzaamheid, technologie of gezondheidszorg. Door te investeren in een themafonds, beleg je in bedrijven die actief zijn binnen een bepaald thema dat jou aanspreekt.

Duurzame en verantwoorde fondsen

ING heeft ook een aantal duurzame en verantwoorde beleggingsfondsen in het assortiment. Deze fondsen beleggen in bedrijven die voldoen aan bepaalde criteria op het gebied van milieu, sociale aspecten en goed bestuur (ESG-criteria). Door te kiezen voor een duurzaam beleggingsfonds, investeer je in bedrijven die bijdragen aan een betere wereld en toekomst.

Naast duurzame beleggingsfondsen biedt ING ook impactfondsen aan. Deze fondsen richten zich specifiek op het behalen van een positieve impact op de wereld, bijvoorbeeld door te investeren in bedrijven die actief bijdragen aan het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Tips voor het kiezen van het juiste ING beleggingsfonds

Om te bepalen welk ING beleggingsfonds het beste bij jou past, is het belangrijk om na te denken over je beleggingsdoelen, je risicobereidheid en je beleggingshorizon. Wil je bijvoorbeeld voornamelijk vermogen opbouwen voor de lange termijn of wil je tussentijds ook winst kunnen nemen? Daarnaast is het verstandig om je goed te verdiepen in de verschillende soorten beleggingsfondsen die ING aanbiedt en te kijken welke fondsen passen bij jouw wensen en voorkeuren.

Tot slot is het raadzaam om je portefeuille regelmatig te evalueren en indien nodig aan te passen. Zo zorg je ervoor dat je portefeuille goed in balans blijft en aansluit bij je beleggingsdoelen en risicobereidheid.

cloud-syncearthbullhorn linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram